Tado thermostaat

De beste slimme thermostaat?

Een slimme thermostaat, zoals de Tado thermostraat, kan je helpen om honderden euro’s per jaar te besparen op je energierekening. Zo kan deze je huis energiezuinig verwarmen door handige functies als een timer, zelfprogrammering, modulerend stoken en een (niet) thuis detectie. Ook helpt het inzicht in je energieverbruik je bij het reguleren van de warmte in huis.

Is de Tado Thermostaat de beste slimme thermostaat die er is? Hier waren wij ontzettend benieuwd naar en zetten daarom alle informatie, feiten en fabels over deze populaire slimme thermostaat voor je op een rij. Zodat jij kunt bepalen of deze bestseller onder de thermostaten ook geschikt is voor jouw woonsituatie.

Maak je huis groen - Tado thermostaat - klimaatcomfort

De Tado thermostaat

De Tado thermostaat is een slimme thermostaat die je helpt om energie te besparen, zonder in te leveren op comfort. Zo heeft onderzoek van het Fraunhofer-instituut onderzocht dat je met de slimme thermostaat van het merk Tado blijvend tot 31% op je energieverbruik bespaart.

De Tado thermostaat werkt met alle gangbare verwarmingssystemen in Nederland en België in zelfstandige woningen. Daarnaast werkt deze ook op de meeste gasketels in appartementen én is deze compatibel met vloerverwarming. Grote kans dus dat de Tado thermostaat voor jouw woonsituatie geschikt is. We hebben hieronder enkele verschillende varianten onder elkaar uitgelicht.

Welke Tado thermostaat kun je kiezen?

Wanneer je je gaat oriënteren op een nieuwe thermostaat van Tado, zie je al snel dat je keuze hebt uit verschillende opties. We zetten de verschillende Tado thermostaten voor je op een rij, zodat je precies weet welke bij jou en jouw woonsituatie past.

Bedrade Tado thermostaat V3 - starterskit

Deze starterskit is geschikt om je oude thermostaat mét bedrading te vervangen voor de Tado. Hij is verkrijgbaar in zwart en wit en regelt zowel de verwarmingsketel als de vloerverwarming.

De bedrade Tado Thermostaat V3 is geschikt voor verschillende woonsituaties. Zo kan deze zowel de CV ketel in je woning aansturen, maar ook woningen of appartementen met een eigen verwarmingsinstallatie.

De installatie van de bedrade Tado thermostaat is heel eenvoudig. Online én in de app is een video instructie te vinden die je stap voor stap door het hele proces begeleid. Binnen 6 eenvoudige stappen heb jij je thermostaat aangesloten, zelfs als heb je geen enkele kennis van stroom of kabels. Kind kan de was doen! Bekijk een stuk verderop in dit artikel de video.

Reviews Bedrade Tado thermostaat V3
Lees hieronder enkele ervaringen van eerdere kopers en gebruikers van deze slimme thermostaat.

Woou
29 oktober 2022
Lees verder
Product doet precies wat het moet doen. Erg makkelijk te installeren en vrijwel geluidsloos. Wij hebben een oude verwaming met lamellen en daar past het magneetsysteem niet op, maar dat was eenvoudig op te lossen met 2 draadjes. Erg tevreden over. Degelijk product.
Rimbert
11 december 2021
Lees verder
Door de stijgende energie- en gasprijzen op onderzoek uitgegaan en stuitte daarbij op de SpeedComfort. Uitstekend product dat gemakkelijk - ook voor mij met twee linkerhanden - te bevestigen is. De woonkamer wordt sneller warm waardoor de CV-ketel een tandje lager kan. Merken nu al dat we besparen op de kosten. Helemaal top!
Vorige
Volgende

Draadloze Tado thermostaat V3 - starterskit

Deze starterskit is geschikt om je oude thermostaat met draadloze verbinding te vervangen voor de Tado V3. Ook is deze geschikt als je nu een woonsituatie hebt zonder thermostaat, zodat je geen nieuwe bedrading hoeft aan te leggen. De draadloze Tado thermostaat regelt de verwarmingsketel en is niet geschikt voor vloerverwarming.

De slimme thermostaat van Tado kan tevens bedrade thermostaten vervangen om gasverwamingsketels in appartementen aan te sturen. Wordt deze momenteel niet door een thermostaat geregeld, kun je de warmte in je woning regelen door de Tado thermostaat te installeren mét extensiekit.

En of je nu gasverwarming, olieverwarming of een lucht- en aardwarmtepomp hebt, de draadloze thermostaat van Tado kan hier gewoon mee werken.

Reviews Draadloze Tado thermostaat V3
Lees hieronder enkele ervaringen van eerdere kopers en gebruikers van deze slimme thermostaat.

Jonathanvd4
24 januari 2023
Lees verder
Duur in aanschaf, maar daar krijg je wel duidelijk wat voor terug. Op het begin denk je hoe kan het dat deze apparaatjes echt verschil maken. Maar toch doen ze dat. Deze zijn ook veel stiller als de ventilatoren die ik vorig jaar had gekocht. Vooral als je ze op alle radiators zet of in een kleine ruimte merk je veel verschil.
DeniseKlo
22 januari 2023
Lees verder
Super nice pakket, de kosten voor ons liggen heel hoog op het moment. De folie straalt echt warmte terug de woning in. En weinig geluidslast van de apparaatjes. Verder merk je wel echt een verschil. Ben aan het sparen om op meerdere radiatoren het zelfde pakket te instaleren en ik had zelfs nog folie over voor een dubbele laag.
Vorige
Volgende

Functies Tado thermostaat

De verschillende functies van de Tado Thermostaat maken dat deze zo populair is. Deze functionaliteiten geven je niet alleen meer inzicht in je verbruik, maar zorgen ervoor dat jij geen onnodige extra kosten maakt. Bekijk hieronder de verschillende functies van de Tado Thermostaat.
Maak je huis groen - Tado thermostaat - klimaatcomfort

Het slimme schema

Met de functie Slimme Schema, stel je voor ieder gewenst tijdstip je gewenste temperatuur in. Zo blijft deze bijvoorbeeld uit in de nacht of als je aan het werken bent, maar is je woning comfortabel warm wanneer je terug thuis komt.
Maak je huis groen - Tado thermostaat - open raam detectie

Open raam detectie

De functie Open Raam Detectie herinnert je eraan om de verwarming tijdens het luchten uit te zetten. Ben je vergeten je raam dicht te doen? Dan zorgt de Open Raam Detectie ervoor dat je thermostaat stopt met verwarmen. Dat voorkomt onnodige kosten.
Maak je huis groen - Tado thermostaat - open raam detectie

Energy IQ

De functie Energy IQ geeft een maandelijks overzicht van je energiekosten en je energieverbruik. Het houdt vergelijkingen bij zodat je inzicht hebt in wat je daadwerkelijk verbruikt hebt ten opzichte van andere periodes.
Maak je huis groen - Tado thermostaat - open raam detectie

Care & Protect

De functie Care & Protect geeft je een seintje wanneer je verwarmingssysteem niet goed werkt. Daarnaast helpt deze met handige tips om het probleem zelf op te lossen, zodat je niet direct een monteur hoeft in te schakelen.
Maak je huis groen - Tado thermostaat - Geolocatie

Geolocatie

De handige functie Geolocatie detecteert wanneer je in de buurt komt van je woning en warmt je huis alvast op. Zo is het direct aangenaam warm in huis en hoef je je thermostaat niet heel hoog te zetten om het snel aangenaam warm te krijgen.
Maak je huis groen - Tado thermostaat - klimaatcomfort

Klimaatcomfort

De functie klimaatcomfort heeft zicht op de luchtkwaliteit in je woning. De verse luchtindicator geeft tips om je woning beter te ventileren of om de luchtkwaliteit te verhogen.
Maak je huis groen - Tado thermostaat

Multi-Room Control

Met de functie Multi-Room Control regel je in iedere kamer of ruimte afzonderlijk de warmte. En dat is fijn, want zo verwarm je niet onnodig ruimtes waar je nooit bent, maar zijn de kamers waar je meer tijd doorbrengt altijd aangenaam op temperatuur.

Tado thermostaat Auto-Assist

Wanneer je een van de producten van Tado aanschaft, zitten er handige functionaliteiten op die je kunt gebruiken. Voor enkele functionaliteiten heb je de Auto-Assist nodig, welke je binnen de app kunt aanschaffen.

De Tado auto-assist activeert functies zoals Open Raam Detectie en Geolocatie die de temperatuur in huis automatisch kunnen reguleren. De aansturing van de functies Energy IQ en Care & Protect detecteren of alles naar behoren werkt en houden je rekening in de gaten. De kosten voor de Auto-Assist zijn laag, namelijk €2,99 per maand of €24,99 voor een volledig jaar. Deze kun je binnen de app aankopen en hoef je slechts eenmalig aan te schaffen en in te stellen.

Tado thermostaat installeren

De installatie van de Tado Thermostaat is eenvoudig zelf te regelen. Je hoeft geen expert of monteur te zijn om deze thuis aan te sluiten. Tado heeft een online installatiehandleiding die je stap voor stap uitlegt hoe je deze installeert, zodat je binnen enkele minuten klaar bent. Dit doe je met de handige Tado app.

Bekijk hieronder de stappen die je moet doorlopen voor een bedrade Tado of bekijk de video.
1. Schakel eerst de zekering van je verwarmingssyteem uit.
2. Selecteer je oude thermostaat in de app. Je ontvangt dan de juiste handleiding om deze te demonteren.
3. Plak de meegeleverde stickers om de kabels te markeren.
4. Plaats de Tado thermostaat en verbindt de gemarkeerde kabels met de gelijknamige aansluitingen. Zo weet je zeker dat je de juiste aansluit.
5. Zet de behuizing van de slimme thermostaat erop en schakel de zekering weer in.
6. De app doet de rest van het werk, klaar!

Kind kan de was doen, lijkt ons!

Bekroond door de consumentenbond

Wanneer je niet bekend bent met een product dat je wilt aanschaffen is het altijd fijn om wat bewijs te zien van goed functioneren. Zeker wanneer dit een product is met een hogere aanschafprijs óf met een belangrijke functie, zoals het verwarmen van je woning.

De slimme thermostaten van Tado zijn door de Consumentenbond officieel bekroond als beste in de categorieën Beste Koop en Best Getest. De belangrijkste punten bij deze beoordeling waren met name de gebruiksvriendelijke app, de hoge gebruikerstevredenheid én de uitgebreide opties.

tado thermostaat review

Tado Smartphone app

Met de handige Tado app kun je je slimme thermostaat overal bedienen. Of je nu thuis bent of aan de andere kant van Europa. Je maakt met de slimme functies persoonlijke schema’s, ontvangt tips over efficiënt verwarmen van je woning én hoe je nog meer energie kunt besparen. De app is gebruiksvriendelijk, zodat je direct overzichtelijk aan de slag kunt zonder handleidingen. Ook als je niet heel digitaal bent.

Smart Home systeem en Tado

De Tado thermostaat werkt met bijna alle Smart Home systemen die op de markt verkrijgbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan Google Assistant, Amazon Alexa en de Apple HomeKit. Zo kun je gemakkelijk met je stem de temperatuur instellen. Net een huis uit de toekomst, maar dan nu!

Standaard meegeleverd

Wanneer je de Tado thermostaat V3 thuis ontvangt, ontvang je een compleet pakket.

Onderstaande onderdelen kun je hierin standaard terugvinden:

 • Handleiding
 • Draadloze ontvanger
 • Internetbridge
 • AAA-batterijen
 • Etiketten voor de bedrading
 • Wandmontageschroeven
 • Muurpluggen
 • Dubbelzijdige tape
 • 3-draadskabel
 • Isolatoren
 • Stroomadapter
 • USB kabel
 • Netwerkkabel
tado thermostaat logo

Het merk Tado

Het merk Tado is opgericht in 2011 in Duitsland. Het bedrijf ontwikkelt nieuwe technologieën en duurzame slimme producten en diensten, gericht op een beter energieverbruik. Met de producten van Tado regel je een optimale temperatuur in huis, waar je ook bent. Het assortiment bevat op dit moment slimme thermostaten, slimme radiatorknoppen en een slimme aircobediening.

Meer besparen? Combineer met slimme radiatorknoppen!

Met de Tado thermostaat zul je gegarandeerd geld besparen op je energierekening. Wil je echter nog meer energie en geldbesparen? Combineer dan een slimme thermostaat met slimme radiatorknoppen.

Met deze radiatorknoppen kun je iedere kamer individueel verwarmen. Je zet deze hoger of lager in de Tado app, welke je ook gebruikt voor de aansturing van je thermostaat. De internetbridge, die is verbonden met je router stuurt deze informatie door naar je thermostaat en zorgt ervoor dat hij de kamer individueel gaat verwarmen.

Zo kun je je badkamer al op aangename temperatuur brengen voor jij ‘s ochtends je warme bed uitstapt en warm je niet onnodig ruimtes op, waar je niet zo vaak bent.

tado radiatorknop

Reviews: wat vinden anderen van de Tado thermostaat?

Om te weten of alles wat Tado belooft ook waargemaakt wordt, is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen van anderen. Daarom hebben we reviews van verschillende platformen op een rij gezet, om je het beste inzicht te geven in de verschillende reacties op de Tado thermostaat.
Om te weten of alles wat Tado belooft ook waargemaakt wordt, is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen van anderen. Daarom hebben we reviews van verschillende platformen op een rij gezet, om je het beste inzicht te geven in de verschillende reacties op de Tado thermostaat.

Tado thermostaat review - Coolblue

Bekijk hieronder enkele reacties, ervaringen en reviews van gebruikers van de Tado thermostaat die deze hebben aangeschaft via de Coolblue website.
W.F
21 februari 2023
Lees verder
Heldere uitleg - Eenvoudig te installeren - Top om de app te kunnen delen met meerdere personen! Enige nadeel is dat de kleur in de app verandert met temperatuur waardoor voor slechtziende mensen het contrast verdwijnt.
Nermine Salihu
3 januari 2023
Lees verder
Mooi design, heel makkelijk te instaleren met behulp van de app.
Vorige
Volgende

Tado thermostaat review - Bol.com

Bekijk hieronder enkele reacties, ervaringen en reviews van gebruikers van de Tado thermostaat die deze hebben aangeschaft via de Bol.com website.

Esmee37
6 januari 2021
Lees verder
Had ik jaren eerder moeten doen. De afwezigheid functie is trouwens inmiddels gratis en werkt op je gps van de telefoon. Heel gemakkelijk te installeren. Ik ben er erg blij mee.
Testtype2501
4 januari 2022
Lees verder
Helpdesk reageert erg snel op vragen. Installatie is makkelijk. Werkt tot nu toe als een zonnetje. Het zou wel makkelijk zijn als je met één druk op een knop alle radiatoren op een ingestelde temperatuur kan zetten. Dit werkt alleen met schema's.
Vorige
Volgende

Bespaar of ontvang je geld terug!!

Bij Tado geloven ze in hun product. Zo hebben ze de belofte dat wanneer je binnen 12 maanden niet overtuigd bent óf niet genoeg gespaard hebt, je gewoon je geld terug ontvangt. Nog een pluspunt, zeker omdat het om serieuze bedragen gaat. Dat geeft ons in ieder geval extra het vertrouwen in dit merk.

Waar je de Tado thermostaat ook hebt aangeschaft, je ontvangt altijd je geld terug. Waar je deze ook hebt gekocht. Je neemt simpelweg contact op met de klantenservice, stuurt de Tado en toebehoren retour en ontvangt je geld retour. Geen addertjes onder het gras.

Pluspunten en minpunten

We hebben de pluspunten en minpunten van de Tado thermostaat voor je op een rij gezet. Zo kun jij in één overzicht zien wat je aan de Tado hebt én wat redenen zijn om te twijfelen.

Pluspunten

 • De Tado thermostaat is gemakkelijk te installeren
 • De Tado thermostaat is compatibel met Google Assistant, Alexa en Apple Homekit
 • Dankzij de verschillende functies werkt de Tado thermostaat energiebesparend
 • Je regelt je warmte gemakkelijk op afstand met de handige én gebruiksvriendelijke app
 • De Tado thermostaat is geschikt voor alle type cv-ketels

Minpunten

 • Je kunt de thermostaat alleen per hele graden instellen

Conclusie: is Tado de beste slimme thermostaat?

Na het vergaren van alle informatie, het bekijken van de app en video’s én alle ervaringen en reviews van gebruikers kunnen we niet anders concluderen dan dat de Tado slimme thermostaat zeker een hele goede keuze is, als je op zoekt bent naar een slimme thermostaat.

De gebruiksvriendelijkheid, het gemak van de aansturing, de eenvoud van het zélf te kunnen installeren zijn allen pluspunten voor dit product. Wanneer je alles hebt geïnstalleerd én ingesteld in de app kun je met een gerust hart achterover leunen en de Tado zijn werk laten doen. Door de handige inzichten over je verbruik én de tips en tricks die je continue zult ontvangen zul je zeker geld besparen op je energierekening.

Maak je huis groen - Tado thermostaat - klimaatcomfort

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.