Beste slimme radiatorknop van 2024

Wanneer je op zoek bent naar de beste slimme radiatorknop, zul je ongetwijfeld al in het bezit zijn van een slimme thermostaat. Een slimme radiatorknop is een logische vervolgstap in het verduurzamen van jouw woning. Met zo’n slimme radiatorknop kun je namelijk veel geld besparen op je energierekening, tot wel 30%!

We hebben de beste slimme radiatorknoppen voor je op een rij gezet. Na het lezen van dit artikel weet je precies waar je op moet letten bij het aanschaffen van een slimme radiatorknop. Daarnaast gaan we in op de voordelen en nadelen. Heb je een vraag hierover? Lees de meest gestelde vragen onderaan dit artikel of stel je eigen vraag in de comments.

beste slimme radiatorknop - maakjehuisgroen

De beste slimme radiatorknop van 2024

Voordat we dieper ingaan op de verschillende soorten slimme radiatorknoppen en de werking ervan, zetten we de beschikbare varianten hieronder voor je op een rij. Verderop in het artikel lichten we alle favoriete slimme radiatorknoppen meer uitgebreid toe, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken!

3x beste slimme radiatorknop: onze aanraders uitgelicht

Van bovenstaande lijst lichten we graag onze 3 favoriete slimme radiatorknoppen uit. Deze zijn geselecteerd op basis van het uiterlijk, de prijs/kwaliteit verhouding en de ervaringen van andere klanten. Lees alle beknopte informatie in de lijst hieronder of klik door naar jouw favoriete aanbieder van het product voor meer informatie van de beschikbare verkooppunten.

Aanrader beste slimme radiatorknop #1

tado slimme radiatorknop - maakjehuisgroen

Functies Tado slimme radiatorknop
Verderop in het artikel gaan we dieper in op de functies van een slimme radiatorknop en lichten we toe wat deze precies kunnen. Hieronder vind je een opsomming van de functies waarover deze slimme radiatorknop van Tado over beschikt:
– Integraties met Google Assistant, Alexa en Apple Homekit
– Locatiegebaseerde sturing
– Overzichtelijk rapport
– Integratie van weersvoorspellingen
– Handige app om te bedienen
– Spraakbesturing
– Open raam detectie
– Zelflerend systeem

Reviews Tado slimme radiatorknop
Lees hieronder enkele ervaringen van eerdere kopers en gebruikers van deze radiatorknop.

Mautreg
3 april 2023
Lees verder
Werkt goed en ziet er stijlvol uit! De installatie van de knoppen hierop een instellen was simpel en snel te doen. Er zitten handige features in de app, zoals open raam detectie.
Belviking
26 januari 2023
Lees verder
zonder twijfel de beste aankoop van 2022. Eenvoudige installatie, app gestuurd en geolocatie werkt feilloos. Een echte aanrader als je verwarming wil optimaliseren per ruimte, tijdgestuurd of geo-locatie
Vorige
Volgende
honeywell slimme radiatorknop - maakjehuisgroen

Functies Honeywell slimme radiatorknop
Verderop in het artikel gaan we dieper in op de functies van een slimme radiatorknop en lichten we toe wat deze precies kunnen. Hieronder vind je een opsomming van de functies waarover deze slimme radiatorknop van Honeywell over beschikt:
– Groot verstelbaar display
– Handmatige temperatuurwijziging mogelijk
– Locatie gebaseerde sturing
– Inzicht in warmteverbruik
– Handige app om te bedienen

Reviews Honeywell slimme radiatorknop
Lees hieronder enkele ervaringen van eerdere kopers en gebruikers van deze radiatorknop

Hoofddorp1
8 januari 2018
Lees verder
Het monteren ging heel eenvoudig. De oude thermostaatknop verwijderen van de verwarming en deze draaide je erop. Even instellen op de evohome slimme thermostaat (wees zichzelf) en het werkte direct! Binnen vijf minuten kon ik het testen. Programma instellen en klaar.
Bleiswijk
21 oktober 2021
Lees verder
Eindelijk een systeem waarbij ik mijn huis echt per kamer kan verwarmen. Ik heb EvoHome voor m’n vloerverwarming in de woonkamer en alle slaapkamers en badkamer. Om 20:30 gaat de vloerverwarming uit en om 21:30 gaat de badkamer verwarming aan. Techniek staat voor niets.
Vorige
Volgende

Aanrader beste slimme radiatorknop #3

netatmo slimme radiatorknop - maakjehuisgroen

Functies Netatmo slimme radiatorknop
Verderop in het artikel gaan we dieper in op de functies van een slimme radiatorknop en lichten we toe wat deze precies kunnen. Hieronder vind je een opsomming van de functies waarover deze slimme radiatorknop van Netatmo beschikt:
– Per halve graad instelbaar
– Geofencing
– Automatische overschakeling winter- / zomertijd
– WiFi ingebouwd
– Handige app bediening
– Werkzaam met spraakbesturing

Reviews Netatmo slimme radiatorknop
Lees hieronder enkele ervaringen van eerdere kopers en gebruikers van deze radiatorknop.

Jozef Geypen
27 januari 2018
Lees verder
In de badkamer was het bij ons steeds 24° warm wat overbodig is. Met deze kraan kan ik de kamertemperatuur in de morgens en in de avond instellen op 24° en de rest van de dag lager en zo gaat mijn verbruik omlaag en dit niet ten kosten van ons comfort. Ben er zo tevreden mee dat ik er in de slaapkamer er een 2de heb aangekocht.
Christine devadder
12 januari 2022
Lees verder
Ik wilde een duidelijk programma waar alles geregeld kan worden via 1 tik op de knop. Dit heb ik! Dankzij de kranen bespaar ik op mijn energiefactuur. En ze zien er nog eens goed uit.
Vorige
Volgende

Hoe werkt een slimme radiatorknop?

Met een radiatorknop kun je de temperatuur van je verwamingselement aanpassen en regelen. Hierdoor zorg je voor de ideale temperatuur per ruimte. Het verschil met een slimme radiator is, dat je deze niet enkel kunt bedienen op de radiator zelf maar ook via een app op je telefoon of zelfs met je stem! Daarnaast werkt een slimme thermostaat samen met een slimme thermostaat om zo min mogelijk energie te verbruiken. Zo kan een slimme thermostaatknop bijvoorbeeld inzichtelijk maken hoeveel je radiator verbruikt en leert deze je routine waardoor hij na verloop van tijd automatisch de juiste temperatuur per kamer kan regelen.

Wat zijn de functies van een slimme radiatorknop?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, kan een slimme thermostaat middels diverse functies zorgen voor een lager energieverbruik. We hebben deze verschillende functies van een slimme radiatorknop voor je op een rij gezet.

1. Functie: slimme weekplanning

Met een weekplanning, kom je altijd thuis in een optimale temperatuur. Zo kun je temperaturen en tijden instellen, zodat het huis al aangenaam warm is wanneer je thuis komt. Daarnaast kun je de slimme radiatorknop op afwezig zetten als je een tijdje weg bent, zodat je niet onnodig warmte stookt.

2. Functie: open raam detectie

Wanneer de slimme radiatorknop een plotselinge daling van temperatuur voelt, door een open raam of deur stopt deze tijdelijk met verwarmen. Zo verspil je geen onnodige energie en voorkom je stookkosten.

3. Functie: inzicht in verbruik

Via de app die hoort bij je slimme radiatorknop of slimme thermostaat, krijg je inzicht in je verbruik. Zo zie je welke ruimtes je het meeste verwarmt en energie verbruikt en kun je in een overzichtelijk grafiek bekijken wat de ingestelde versus werkelijke temperatuur in je woning is. Je kunt vaak zelfs tot de minuut bekijken wanneer welke radiator aan heeft gestaan. Daarnaast zijn er week- en maandoverzichten zodat je precies weet welke maanden je meer energie verbruikt.

4. Functie: meerdere radiatoren tegelijk aansturen

Met deze functie kun je meerdere radiatoren in een ruimte tegelijk aansturen. Heb je bijvoorbeeld een grote kamer, waar je meerdere verwarmingselementen hebt hangen? Dan kun je deze gemakkelijk tegelijk instellen via de app.

5. Functie: spraakbesturing

De meeste slimme radiatorknoppen kun je naast aansturing via een app ook aansturen via spraakherkenning, zoals Google Home, Apple Siri of Amazon Alexa.

Voordelen slimme radiatorknop

Zoals je begrijpt zitten er ontzettend veel voordelen aan een slimme thermostaatknop. We hebben deze puntsgewijs onder elkaar gezet:

– bespaart op stookkosten
– handige functies
– spraakbesturing
– overzicht in verbruik
– kinderslot
– eenvoudige installatie

Nadelen slimme radiatorknop

Bij voordelen horen ook nadelen. Toch kunnen we niet zo veel nadelen vinden bij met het aanschaffen van een slimme radiatorknop. Het enige waar je rekening mee moet houden is het volgende: Een slimme radiatorknop hoeft niet energiebesparend te zijn.

En dat leggen we graag uit. In samenwerking met je slimme thermostaat kun je middels de verschillende functies energie besparen. Maar het blijft natuurlijk van groot belang dat je zelf juist handelt met de kennis van de slimme thermostaat. Bijvoorbeeld de functie ‘zelflerend opwarmen’. Wanneer je altijd om 18:00 thuis komt van werk, zal de verwarming zichzelf aanleren op die tijd je woning aangenaam verwarmd te hebben. Maar ben je op vakantie of wat later thuis? Dan zal de verwarming voor niets aangaan om 18:00 en stook je onnodig! Je bent dus zelf nog altijd verantwoordelijk voor het juiste gebruik en verbruik.

Bespaar geld met de beste slimme radiatorknop!

Je kunt dus jaarlijks veel geld besparen met een slimme radiatorknop. De naam zegt het al. Je kunt hiermee veel slimmer omgaan met het verwarmen van je woning, waardoor je geen onnodige stookkosten maakt. Dit is dus niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor je portemonnee!

Geen warmteverspilling
Dankzij slimme en handige functies voorkom je dat je ruimte onnodig verwarmt wordt en ga je verspilling van warmte tegen!

Minder stookkosten
Omdat een slimme radiatorknop ervoor zorgt dat je op de juiste momenten je woning verwarmt, maak je automatisch minder stookkosten. Dit scheelt weer op je jaarrekening.

Hier moet jij op letten bij het kopen van een slimme radiatorknop

Zoals je in het artikel al hebt kunnen lezen zijn er verschillende functies mogelijk bij slimme radiatorknoppen. Het is dus vooral belangrijk dat je kijkt waar jouw behoefte ligt. Daarnaast zijn onderstaande punten heel belangrijk:

1. Is hij compatibel met de radiator?

Sommige merken slimme radiatorknoppen werken enkel bij verwarmingselementen met thermostatische radiatorventielen. Zo ook de Tado Thermostaatknop. Deze is namelijk nie compatibel met handmatige ventielen. Deze zijn te herkennen omdat ze geen cijfers of knoppen hebben. Er staan plus- en min tekens op een handmatig ventiel die de draairichting aangeven. Let hier dus op bij het aanschaffen van de slimme radiatorknoppen.

2. Kies hetzelfde merk

Waarschijnlijk heb je al een slimme thermostaat of ga je deze tegelijk aanschaffen met je slimme radiatorknoppen. Het beste is om dan te kiezen voor producten van hetzelfde merk. Vaak werken zowel de thermostaat als de radiatorknoppen met een app. Kies je voor artikelen van hetzelfde merk, dan weet je zeker dat deze perfect op elkaar aansluiten.

Hoe installeer je een slimme radiatorknop?

De installatie van een slimme radiatorknop verschilt per merk. Al is het bij de meeste merken gewoon een kwestie van de oude handmatige knop eraf draaien en de nieuwe radiatorknop met schroefkop op de radiator draaien. Het instellen van de slimme thermostaatknop is vaak via de bijpassende app van het merk.

Je hebt vaak geen speciaal gereedschap nodig en er kan geen water lekken tijdens de installatie. Kind kan de was doen! Bekijk hieronder een video van Essent, waarin ze de Tado slimme radiatorknop installeren. 

Bekijk hieronder nogmaals onze favoriete slimme radiatorknoppen van 2024!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.