Warmtepompboiler kopen.

Ontvang €1200 terug!

Je energierekening loopt op, je hebt de thermostaat al iets lager gezet en extra truien en sokken liggen klaar voor de winter. Maar er is meer wat je kunt doen om je huis te verduurzamen én om je energiekosten omlaag te brengen. Een van de manieren is het aanschaffen van een warmtepompboiler. En daar krijg je zelfs €1200 voor terug van de overheid!

Maar wat doet een warmtepompboiler precies? Wat zijn de voordelen en nadelen? Welke zijn de beste in de markt en waar moet je op letten bij het kopen van een warmtepompboiler?

warmtepompboiler kopen

De beste warmtepompboiler 2023!

Voordat we dieper ingaan op enkele warmtepompboilers, zetten we de beste op een rij. We deden onderzoek naar de beste qua reviews, merk, soort, vermogen en prijs. Verderop in dit artikel gaan we dieper in op de verschillende warmtepompboilers.

Stiebel Eltron Warmtepompboiler WWK220

prijs: €2.249
levertijd: 2-3 werkdagen

Stiebel Eltron Warmtepompboiler WWK300

prijs: €2.349
levertijd: 2-3 werkdagen

warmtepompboiler aristag

Ariston ATAG Nuos Hybride Warmtepompboiler

inhoud: 110 liter
prijs: €1.999

levertijd: 6 werkdagen

Wat is een warmtepompboiler?

Een warmtepompboiler warmt je kraanwater op middels een duurzame en energiezuinige manier. Waar bij de meeste huishoudens warm water wordt opgewarmd door gas, maakt een warmtepompboiler gebruik van lucht. De lucht die normaal je woning verlaat, wordt door deze boiler juist gebruikt om het water mee op te warmen. Niet alleen de lucht die je woning verlaat, maar ook de warmte die in je huis hangt wordt gebruikt door de warmteboiler om water te verwarmen.

Een warmtepompboiler is vele malen energiezuiniger dan een CV of elektrische boiler. Er zijn geen fossiele brandstoffen nodig of dure elektriciteit. Zo verbruik je op jaarbasis tot wel 5x minder energie met een warmtepompboiler. Daarbij scheelt het je ontzettend veel in gasverbruik wanneer jouw douchebeurt of volle badkuip niet verwarmt wordt door gas.

warmtepompboiler werking

Wat is het verschil tussen een warmtepomp en warmtepompboiler?

Je hoort de termen vast vaak om je heen: een warmtepomp! Maar is dat nu hetzelfde als een warmtepompboiler? Nee! Het zijn twee verschillende apparaten. We leggen het even voor je uit. Een warmtepompboiler verwarmt kraanwater. Een warmtepomp kan naast water, ook een gehele woning verwarmen. Je kunt een warmtepompboiler dus zien als een compacte variant van een warmtepomp, welke enkel water verwarmt.

Waarom een warmtepompboiler in plaats van een warmtepomp?

Je kunt je afvragen waarom je dan niet beter een warmtepomp kunt aanschaffen die direct ook het gasverbruik vervangt. Toch is een warmtepomp niet in alle woningen mogelijk. Zo is een betere woningisolatie vereist, wanneer je een energielabel C of lager hebt. Dit komt omdat de warmte anders uit de woning ontsnapt en er nooit een gewenste binnentemperatuur wordt bereikt. Je verwarmt daarbij je woning dus eigenlijk voor niets!

Ook is een warmtepomp duurder in aanschaf dan een warmtepompboiler. Deze investering kan dus ook een reden zijn om een warmtepompboiler aan te schaffen.

Een warmtepompboiler is dus de perfecte eerste stap of juist een goede tussenstap bij het verduurzamen van je woning.

5 voordelen van een warmtepompboiler

Je weet nu wat het verschil is tussen een warmtepompboiler en een warmtepomp. We hebben ook de verschillende voordelen voor je op een rij gezet van een warmtepompboiler.

1. energiezuinig

Een warmtepompboiler is een energiezuinig alternatief voor een elektrische boiler en scheelt tot wel 5x minder energieverbruik. Dat bespaar jij dus weer in je portemonnee.

2. milieuvriendelijk

Een warmtepompboiler haalt warmte uit omgevingslucht, waardoor een warmtepompboiler minder CO2 uitstoot. Veel duurzamer dus dan een reguliere boiler. 

3. gemakkelijke installatie

Een warmtepompboiler werkt op het elektriciteitsnet. Er is dus geen ingewikkelde installatie of een installateur nodig om deze werkend te krijgen.

4. hogere woningwaarde

Een warmtepompboiler heeft een positieve werking op het energielabel van de woning. Met een warmtepompboiler wordt deze namelijk meer waard.

5. zonnepanelen? gratis warm water!

Heb je zonnepanelen op het dak liggen? Dan is een warmtepompboiler helemaal voordelig! De boiler werkt namelijk op energie. Dus wanneer je je eigen gratis zonne-energie hiervoor gebruikt, warm je ook gratis je kraanwater op.

nadelen warmtepompboiler

Je hebt de voordelen van de warmtepompboiler nu op een rijtje. Maar wat zijn dan de nadelen van het aanschaffen van een warmtepompboiler? Ook deze hebben wij voor je op een rij gezet.

1. groot formaat

Je moet wel ruimte hebben om de warmtepompboiler te plaatsen. Het is een compact apparaat, maar toch redelijk groot.

2. duurder in aanschaf

Een warmtepompboiler is duurder in aanschaf dan een reguliere boiler. Echter verdien je dat natuurlijk op termijn weer terug, door een daling in je gasrekening.

Ontvang €1200 terug met de warmtepompboiler subsidie!

Om duurzaamheid en energiebesparende maatregelen te stimuleren biedt de overheid verschillende subsidieregelingen aan. Zo ook voor een warmtepompboiler. Dit wordt ook wel de ISDE-subsidie genoemd. De hoogte hiervan hangt af van een aantal factoren, waaronder het soort warmtepompboiler.

Daarnaast moet hij aan enkele voorwaarden voldoen, zoals o.a. de volgende:
– hij is nieuw, dus niet tweedehands
– je bent eigenaar van de woning waar de warmtepompboiler geïnstalleerd wordt
– de factuur en betaling staat op jouw naam

Wat zijn de kosten van een warmtepompboiler?

Een warmtepompboiler aanschaffen vergt een investering. Uiteraard is deze een heel stuk minder dan het aanschaffen van een warmtepomp of een grote verbouwing om het gehele huis t verduurzamen. Het is helaas niet mogelijk een vaste prijs te noemen voor het aanschaffen van een warmtepompboiler. Dit heeft met verschillende factoren te maken. Zo heeft de kostprijs van een warmtepompboiler o.a. te maken met het type boiler, het merk en uiteraard de inhoud van de warmtepompboiler. De eerste stap is dus altijd het berekenen van de totale behoefte van de woning per jaar.

Wel kun je uitgaan van een prijs tussen de €2000 en €3000. De prijs ligt dus hoger dan een reguliere (elektrische) boiler, maar dan met als grootste voordelen dat deze duurzamer is en je geld bespaard op de rekening.

De echte prijs is slechts een paar honderd euro!
Daarbij betaal je natuurlijk niet het volledige bedrag zelf. Je kunt tot wel €1200 terug ontvangen aan subsidie. Koop je dus een warmtepompboiler van €2000? Dan betaal je eigenlijk maar €800 zelf!

Wat is het verbruik van een warmtepompboiler?

Een warmtepompboiler sluit je dus net als een elektrische boiler aan op netstroom. Toch verbruikt deze vele malen minder stroom dan een volledig elektrische boiler. Gemiddeld ligt het verbruik bij een warmtepompboiler 3x lager dan een elektrische. Kijk bij het aanschaffen van de warmtepompboiler naar het vermogen om te berekenen hoeveel stroom deze verbruikt.

Warmtepompboiler aanschaffen

Welke warmtepompboiler heb je nodig?

Welke warmtepompboiler je nodig hebt, hangt af van o.a. de grootte van je huishouden. Meer personen, betekent natuurlijk een groter verbruik. Hier heb je verschillende groottes in.

2-3 personen: 80 tot 100 liter warmtepompboiler
4-5 personen: 150 tot 200 liter warmtepompboiler
6+ personen: 250 liter warmtepompboiler of hoger

Waar plaats je een warmtepompboiler?

Een warmtepompboiler is een compact apparaat. Zowel de warmtepomp en de boiler zitten samen in een behuizing. Je plaatst deze dicht bij de CV ketel, omdat deze aan de leidingen moet worden gekoppeld die warm water transporteren door de woning. De warmwaterboiler haalt de warme lucht uit de omgeving waar deze staat. Koude lucht moet door een doorvoer naar buiten kunnen, net als bij een wasdroger.
warmtepompboiler in kast

Conclusie: is een warmtepompboiler je investering waard?

Alle bovenstaande punten meegenomen, kunnen we niet anders dan enthousiast zijn over het aanschaffen van een warmtepompboiler. Het is een goede eerste stap naar een duurzame woning. En wil of kun je geen grote investering doen voor een warmtepomp om het gehele huis te verwarmen, is een warmtepompboiler een perfecte eerste stap. 

Hieronder nog enkele voordelen voor je op een rijt:

1. energiezuinig en dus geldbesparend!
2. milieuvriendelijk, een goede stap naar een duurzame woning
3. hogere woningwaarde, door een beter energielabel
4. gratis warm water wanneer je ook zonnepanelen op je dak hebt liggen

Daarnaast is het aanschaffen en aansluiten van een warmtepompboiler gemakkelijk en snel. Je kunt in veel gevallen in slechts enkele dagen al gebruik maken van een warmtepompboiler, zonder daar installateurs voor nodig te hebben. 

Aanbieders warmtepompboilers

Enkele van bovenstaande Warmtepompboilers komen van boilermarkt.nl. Bij het vergelijken van producten, kijken we ook naar betrouwbare leveranciers en webshops waar je deze kunt aanschaffen. Zo ook boilermarkt.nl

Boilermarkt ervaringen

De beste manier om te achterhalen of een webshop of leverancier betrouwbaar is, is te kijken naar ervaringen van eerdere klanten of kopers. Zij zijn je namelijk voor gegaan en delen hun ervaringen en reviews over de service en het product. Via Trustpilot krijgt Boilermarkt 4 van de 5 sterren en hebben goede reviews. Zie hieronder enkele uitgelicht. 

prijs
De prijs van een warmtepompboiler ligt tussen het gemiddelde van 2000 en 3000.


assortiment
Je kunt kiezen uit diverse warmtepompboilers in verschillende maten.

levertijd
De levertijd van een warmtepompboiler bij boilermarkt.nl is enkele dagen, mits deze voorradig zijn.

score
Boilermarkt.nl scoort op verschillende review platformen hoger dan gemiddeld.

Google (3,5 van de 5)
3.5/5
Trustpilot (4.6 van de 5)
4.6/5
warmtepompboiler boilermarkt ervaringen
warmtepompboiler boilermarkt ervaringen

veelgestelde vragen over warmtepompboiler

Een warmtepompboiler is een duurzame boiler die kraanwater opwarmt met de warme lucht in je woning. Hij maakt dus in tegenstelling tot een reguliere boiler geen gebruik van gas en is een duurzaam alternatief
Een warmtepomp verwarmt zowel je kraanwater, als je woning. Een warmtepompboiler daarentegen verwarmt enkel je kraanwater. Je kunt een warmtepompboiler dus zien als een compacte variant van een warmtepomp, welke enkel water verwarmt. Hij is voordeliger in aanschaf, dus een goede eerste stap naar een duurzamere woning.
Je kunt tot wel 1200 euro terugkrijgen voor het aanschaffen van een warmtepompboiler. Dit wordt ook wel de ISDE-subsidie genoemd.
Het aanschaffen van een warmtepompboiler is niet alleen goed voor het milieu, je bespaart ook een hoop geld, het heeft een positief effect op je energielabel en dus je woningwaarde!

Er zitten natuurlijk ook nadelen aan warmtepompboilers ten opzichte van een reguliere boiler. Zo is de aanschaf duurder en is het een groter formaat in huis. Echter heb je je investering er al snel uit en bespaar je jaarlijks veel geld op je gasrekening. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.