Supersola Plug and Play Zonnepanelen

In dit artikel gaan we dieper in op de plug and play zonnepanelen van Supersola. We bekijken het merk, gaan in op de werking van de zonnepanelen, ervaringen van kopers, de voor- en nadelen van de zonnepanelen met stekker en natuurlijk onze mening over Supersola.

Hoe werkt een zonnepaneel met stekker?

Dat we fan zijn van zonnepanelen met stekker is geen verrassing. We schreven eerder al over alle voordelen van de plug and play zonnepanelen waarmee je je eigen zonne-energie opwekt, zonder daar duizenden euro’s in te investeren. Het grootste verschil met reguliere zonnepanelen is dat plug and play zonnepanelen zijn voorzien van een stekker, waar je het paneel mee aansluit op een stopcontact. Er is geen verdere installatie of monteur nodig en dus is het een eenvoudige en voordelige manier om je eigen groene stroom op te wekken.
Supersola

1x Supersola

€699 per stuk
€729 incl. verzending

3x Supersola

nu 10% korting bij 3 stuks
€2147 €1968,-

Supersola Plug and Play Zonnepanelen

Supersola is een van de bekendste merken op de markt voor zonnepanelen met stekker. Middels de moderne technologie wek je efficiënt zelf je eigen groene stroom op. De zonnepanelen van Supersola kunnen direct op je bestaande stopcontact worden aangesloten. Er is geen moeilijke installatie vereist en alle onderdelen die je nodig hebt zijn inbegrepen bij de prijs. Geen dure montagekosten, lange levertijden of complexe aanleg van bedrading in je woning. Je kunt dus direct beginnen met het opwekken van duurzame energie.

Hoe werken de Plug and Play zonnepanelen van Supersola?

Wat de Supersola Zonnepanelen uniek maakt, is dat zij zijn voorzien van een uniek ballast systeem. Ieder paneel heeft vier tanks met ieder een inhoud voor 14 liter water, wat zorgt dat de Supersola stevig staat en op zijn plek blijft. De watertanks garanderen een goede gewichtsverdeling en zijn geïntegreerd in het minimalistische ontwerp.

De Supersola zonnepanelen zijn voorzien van A-merk kwaliteit monokristallijn en wekken met 370 Wattpiek zo’n 325 kWh per jaar op. Net als bij reguliere zonnepanelen bestaat een zonnepaneel uit heel veel zonnecellen. Bij het schijnen van de zon ontstaat er een elektrische stroom tussen de positieve en negatieve lading in de zonnecel welke wordt omgezet tot gelijkstroom.

Supersola Micro-Omvormer

Micro omvormer

Net als bij reguliere zonnepanelen, hebben zonnepanelen met stekker ook een omvormer nodig om deze gelijkstroom om te zetten in wisselstroom, het type stroom dat we gebruiken voor onze apparatuur. Echter hoef je hier geen losse omvormer voor aan te schaffen, in tegenstelling tot reguliere zonnepanelen. In iedere Supersola zonnepaneel zit een geïntegreerde micro-omvormer. Deze zet de zonne-energie om van gelijkstroom naar wisselstroom. Via het stopcontact komt de opgewekte stroom uit in de meterkast en kan de opgewekte stroom gebruikt worden voor je apparatuur óf worden teruggeleverd aan je energieleverancier.

Bestand tegen wind en vorst

De panelen zijn bestand tegen alle weersomstandigheden. Zo kan het water zonder problemen uitzetten wanneer het vriest én is de Supersola ontworpen om windsnelheden tot 11 Bft te weerstaan. Gaat het nu echt uitzonderlijk zwaar stormen, kunnen de Supersola panelen ingeklapt worden tot de storm voorbij is.

Hoe installeer je een Supersola zonnepaneel?

Een kind kan de was doen. En zelfs dat is nog moeilijker, dan een zonnepaneel van Supersola klaar te maken voor gebruik. Zie hieronder de stappen die je moet zetten om een Supersola paneel te installeren:

 • Kies een geschikte plek uit voor je zonnepanelen
 • Plaats het frame met de zonnepanelen
 • Vul de watertanks met water
 • Steek de stekker in het stopcontact
 • Klaar om jouw apparatuur te laten draaien op je eigen groene energie!

Waar plaats je een Supersola zonnepaneel?

De zonnepanelen zijn eenvoudig zelf te plaatsen, zonder hier enige technische kennis voor nodig te hebben. Je plaatst het frame op een gewenste plaats op een plat dak, uitbouw, schuur, balkon of in je tuin. Bij voorkeur uiteraard een plaats met de meeste zonuren voor een optimale werking. Zo levert een zonnepaneel gericht op het zuiden meer energie op dan wanneer deze richting het oosten of westen “kijken”.

Wanneer je de Supersola op een plat dak gaat plaatsen, moet je rekening houden met een geschikte afstand tussen de dakrand en het zonnepaneel zodat er geen wind onder kan komen bij harde win dstoten. Verder kan de Supersola geplaatst worden op de meest voorkomende dakbedekkingen. Bij een ondergrond met grind, is het beter het grind op de plaats van het zonnepaneel aan de kant te schuiven en bij een dak van PVC/Bitumen tegeldragers te plaatsen.

Doe de daktest

Twijfel je toch of je dak geschikt is voor de Plug and Play zonnepanelen? Doe dan de test op de website van Supersola. 

Supersola Daktest

Voordelen en nadelen van Supersola zonnepanelen

We hebben de verschillende voor- en nadelen van Supersola voor je op een rij gezet! 

Voordelen Supersola

 • Eenvoudig zelf te plaatsen
 • Binnen 15 minuten klaar voor gebruik
 • Eenvoudig uit te breiden naar meer panelen
 • Geen montagekosten
 • Geïntegreerde omvormer
 • Uniek ballastsysteem voor stevigheid
 • Wind- en vorstbestendig
 • Gemakkelijk op te bergen
 • Opbrengstgarantie zonnepaneel

Nadelen Supersola

 • Je moet zelf je dak op klimmen, of iemand dit voor je laten doen
 • Heb je een groot aantal zonnepanelen nodig? Dan heb je extra groepen in je meterkast nodig.

1x Supersola

€699 per stuk
€729 incl. verzending

3x Supersola

nu 10% korting bij 3 stuks
€2147 €1968,-

Reviews en ervaringen van eerdere kopers

Nu we de werking en voordelen van de Supersola zonnepanelen weten, zijn we benieuwd naar ervaringen van eerdere kopers. Op reviewwebsite Trustpilot scoort Supersola een 4,2 op de 5 sterren. Dit is dus een positief bedrijfsprofiel! Hieronder een greep uit de ervaringen:
Google (3,5 van de 5)
3.5/5
Trustpilot (4,2 van de 5)
4.2/5
Supersola review
Supersola review
Supersola review
Supersola review

Wat is de besparing met Supersola?

Een van de voornaamste redenen om zonnepanelen aan te schaffen is de kostenbesparing op je jaarlijkse energierekening. Alle energie die je immers zelf opwekt via zonnepanelen, is stroom die je niet hoeft af te nemen bij je energieleverancier. Ter voorbeeld: een Supersola paneel van 370 Wattpiek levert in de ideale omstandigheden (o.a. goede zonligging) zo’n 325 kWh per jaar op. Een gemiddeld 4-persoons huishouden in Nederland verbruikt ongeveer 2830 kWh per jaar. Met de aanschaf van drie zonnepanelen bespaar je dus al meer dan 30% op je jaarlijke energiekosten! 

Supersola
CO2 besparing Naast de besparing op je energierekening, is het aanschaffen van zonnepanelen ook een goede investering voor het milieu. Wist je bijvoorbeeld dat je ongeveer 171kg CO2 per jaar bespaart ten opzichte van grijze stroom?

Wat is de terugverdientijd van Supersola zonnepanelen met stekker?

Om de terugverdientijd van zonnepanelen te berekenen heb je verschillende factoren nodig: het aantal kWh dat je panelen jaarlijks opleveren, hoeveelheid zonnepanelen, energieverbruik per jaar en natuurlijk de prijs die je betaalt voor energie bij je leverancier. Omdat dit natuurlijk voor ieder huishouden verschillend is én we afhankelijk zijn van de economie en energieprijzen, is er niet één berekening die accurraat is en blijft. Hieronder toch een voorbeeld!

Rekenvoorbeeld

Stel dat je 6 Supersola zonnepanelen op het zuiden hebt liggen, die samen jaarlijks 1950 kWh opleveren. Je energieverbruik is 2000 kWh en je dekt hiermee dus al je energiekosten. De prijs per kWh is bijvoorbeeld €0,35. Als je geen zonnepanelen zou hebben, zou je jaarlijks €700 (2000 kWh x €0,35) kwijt zijn aan energiekosten. Je hebt natuurlijk wel een eenmalige grote investering gedaan voor je panelen van ongeveer €4100.

Je hebt je eenmalige investering in dit voorbeeld er al binnen 6 jaar uit. Zonder zonnepanelen zou je namelijk in 6 jaar tijd €4200 betalen aan je energieleverancier. Omdat je ná deze 6 jaar geen energie meer hoeft af te nemen van je energieleverancier (want je wekt alles zelf op) heb je na deze 6 jaar “gratis” eigen energie en dus heb je je panelen 6 jaar na aankoop terugverdient.

Kun je zonnepanelen met stekker salderen?

Ook plug and play zonnepanelen kun je salderen. Er is hier geen verschil met reguliere zonnepanelen. Vergeet je zonnepanelen niet aan te melden voordat je energie gaat opwekken, zodat er bekend is dat je je eigen energie opwekt. Dit kan via www.energieleveren.nl

 

Wat is de salderingsregeling?

Salderen is het afstrepen van je ‘te veel’ opgewekte stroom, tegen de afgenomen stroom van je energieleverancier. Met zonnepanelen wek je je eigen groene energie op, welke je natuurlijk grotendeels zelf verbruikt met verlichting en apparatuur als de wasmachine, televisie en koelkast. Wanneer je deze stroom niet zelf verbruikt, bijvoorbeeld omdat je op vakantie bent, lever je deze terug aan je energieleverancier.

Ondanks dat je zonnepanelen hebt, moet je soms ook stroom afnemen van je leverancier. Bijvoorbeeld in de avonduren, wanneer er geen zon is, maar je toch een wasje wil draaien. Aan het einde van het jaar kun je je “te veel” opgewekte energie, afstrepen tegen dezelfde hoeveelheid afgenomen energie van je leverancier, waar je dus niet voor hoeft te betalen. En dit scheelt in de energiekosten!

Wek je meer energie op dan dat je hebt afgenomen van je leverancier? Dan ontvang je voor deze teveel opgewekte energie een terugleververgoeding. Dit tarief is per energieleverancier verschillend. Het is dus slim om uit te zoeken bij welke energieleverancier je de beste terugleververgoeding ontvangt.

De overheid wilde de salderingsregeling toch stoppen?

Klopt, maar goed nieuws, de salderingsregeling blijft voorlopig van kracht. Ondanks eerdere berichtgeving dat de salderingsregeling zou stoppen, heeft het kabinet besloten deze toch actief te houden. Het blijft dus extra voordelig om je eigen energie op te wekken.

Garantie op je zonnepanelen

Naast de plaatsing en werking van Supersola zonnepanelen, waren we benieuwd naar de garantie hiervan. Wat als iets toch defect is na een periode? Bij Supersola heb je naast een algemene garantie van 5 jaar ook fabrieksgarantie op de onderdelen. Bekijk hieronder de verschillende garanties

 • fabrieksgarantie van het zonnepaneel: 15 jaar
 • fabrieksgarantie van de micro-omvormer: 12 jaar
 • opbrengstgarantie zonnepaneel: na 25 jaar nog 80% rendement

 

En vooral deze laatste vinden wij heel aantrekkelijk! Zo weet je zeker dat de investering die je doet, voor de lange termijn is. Ook wanneer blijkt dat je zonnepaneel minder dan verwacht zou werken.

de voordelen van zonnepanelen met stekker.
Voordat we dieper ingaan op het merk Supersola, zetten we eerst de voordelen van zonnepanelen met stekker op een rijtje. Na het lezen van dit lijstje weet je precies waarom wij fan zijn van deze zonnepanelen.

1. eenvoudige aansluiting

Een van de beste voordelen van plug and play zonnepanelen is dat ze eenvoudig in gebruik zijn. Van de aanschaf tot het plaatsen en het gebruik van de panelen; een kind kan de was doen!

2. geen monteur of installateur nodig

Waar je bij reguliere zonnepanelen afhankelijk bent van een installateur en erkend bedrijf om de panelen te monteren en gebruiksklaar te maken, is dit bij plug and play zonnepanelen niet nodig. Je hoeft de panelen enkel op de gewenste plek te plaatsen en de stekker in het stopcontact te steken.

3. korte levertijden

Omdat je niet afhankelijk bent van een installateur en geen rekening hoeft te houden met de planning van bedrijven, hoef je niet lang te wachten op je zonnepanelen. In de meeste gevallen ontvang je je zonnepanelen binnen enkele dagen tot weken al in huis.

4. panelen werken afzonderlijk van elkaar

In tegenstelling tot reguliere zonnepanelen, werken plug and play zonnepanelen onafhankelijk van elkaar. Wanneer bijvoorbeeld een van je panelen minder goed werkt, door bijvoorbeeld een defect of omdat deze bedekt is met bladeren heeft dit bij reguliere zonnepanelen negatief effect op de totale opbrengst. Dit is niet het geval bij zonnepanelen met stekker, omdat deze niet aan elkaar gekoppeld zijn. Hierdoor daalt de opbrengst bij andere panelen niet, wanneer er één minder goed werkt.

5. gemakkelijk mee te verhuizen

Omdat zonnepanelen met stekker niet vast op je dak liggen en geen ingewikkelde aansluiting hebben, kun je plug and play zonnepanelen gemakkelijk meeverhuizen. Het enige dat je hoeft te doen is de stekker uit het stopcontact te halen en de zonnepanelen te verhuizen. Om die reden zijn zonnepanelen met stekker ideaal voor huurders!

6. makkelijk uit te bereiden

Wil je meer energiekosten verlagen of is je verbruik groter geworden? Dan zijn plug and play zonnepanelen eenvoudig uit te breiden! Wanneer je nieuwe panelen besteld, leg je deze er eenvoudig naast. Nog een groot voordeel t.o.v. reguliere zonnepanelen, want die kun je minder eenvoudig uitbreiden omdat ze aan elkaar gekoppeld zijn én je opnieuw een installateur nodig hebt voor deze uitbreiding.

Conclusie: zijn Supersola zonnepanelen je geld waard?

Wat ons betreft zeker! Het unieke systeem en de voordelen van Supersola wegen niet op tegen de enkele nadelen die we hebben kunnen vinden. Ook het gemak waarmee je de panelen aansluit en de korte levertijd maken het voor ons de moeite waard om Supersola aan te schaffen. Aan de reviews en ervaringen van eerdere kopers te lezen doet Supersola wat het beloofd en dat wekt vertrouwen. Dus kunnen we ook niet anders dan concluderen dat Supersola je investering waard zijn!

1x Supersola

€699 per stuk
€729 incl. verzending

3x Supersola

nu 10% korting bij 3 stuks
€2147 €1968,-

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.