SpeedComfort radiatorventilator | Review

Vonden wij het een goede koop?

Met een SpeedComfort radiatorventilator kun je tot wel 20% besparen op je gasrekening! Deze ventilatoren plaats je onder je radiator, welke de warme lucht beter door je woning verplaatsen. Zo haal je meer uit je verwarming en hoef je minder hard te stoken. Maar is een SpeedComfort een fijn product?

Wij gingen voor je op onderzoek uit, kochten zelf enkele SpeedComfort producten en probeerden deze uit. Lees onze ervaringen en bevindingen in deze SpeedComfort review!

SpeedComfort Radiator Ventilator

SpeedComfort radiatorventilator

Voor we dieper ingaan op SpeedComfort en de producten, zetten we eerst de verschillende producten voor je op een rij. Bekijk hieronder de verschillende sets SpeedComfort radiatorventilatoren.

Wat is een radiator ventilator?

Misschien is het handig eerst toe te lichten wat een radiatorventilator nou precies is en wat het doet. Een radiatorventilator is een apparaat die je onder je radiator bevestigt middels magneten óf een kliksysteem. In dit apparaat zitten kleine ventilatoren, ook wel molentjes genoemd, welke gaan draaien op het moment dat de radiatorventilator inschakelt. Deze ventilatoren verspreiden de warmte die vrij komt uit de radiator en blazen deze gericht de kamer in. Hierdoor blijft de warme lucht niet tussen de radiator en de muur hangen, maar verspreidt deze zich.

Een radiatorventilator zit aangesloten op het stroomnet middels een stekker. Wanneer je de verwarming aan zet en de radiator boven een temperatuur van 30 graden komt, gaan de ventilatoren automatisch draaien. Wanneer je de verwarming uit zet en deze onder de 25 graden komt, schakelt het apparaat zichzelf weer uit. Heel erg handig dus!

SpeedComfort: de uitvinder van de radiatorventilator!

Wat misschien wel erg leuk en goed is om te vermelden.. is dat SpeedComfort de radiator ventilator heeft uitgevonden! Het is dus niet zomaar een aanbieder van het product, het is de uitvinder! Een van de redenen waarom wij direct vertrouwen hadden in deze aanbieder. Maar er zijn nog veel meer redenen waarom wij enthousiast zijn over dit bedrijf. We lichten ze graag voor je uit!

Prijs voor Het Groenste Idee van Nederland

SpeedComfort is in 2015 opgericht door Pieter. Hij had als missie een steentje bij te dragen aan het verminderen van de CO2 uitstoot. En niet zomaar met een nieuw product, maar met een product dat onze huidige gas- en energie apparatuur efficiënter laat werken.

Het eerste prototype van een radiatorventilator was klaar in augustus 2015. Nog geen 5 maanden later won de SpeedComfort radiatorventilator Het Groenste Idee van Nederland. De jaren die volgden ging het snel en lag de collectie al snel in de bouwmarkten en winkels in Nederland. Begin 2022 hingen in meer dan 400.000 huishoudens radiatorventilatoren en ging SpeedComfort internationaal naar landen als Engeland en Duitsland.

Voor iedere verkochte SpeedComfort, wordt een boom geplant!

Bij SpeedComfort is niet alleen het product duurzaam, maar ook de manier van ondernemen. Zo is het streven om de ecologische voetafdruk van het bedrijf zo klein mogelijk te houden. Om die reden reizen ze zelf zoveel mogelijk met het OV of elektrische auto én planten zij voor iedere verkochte SpeedComfort een boom in samenwerking met Trees For All. Zo zijn naar verwachting in 2022 meer dan 500.000 bomen geplant!
In plaats van een massaproductie in een aziatisch land, worden de radiatorventilatoren in elkaar gezet in Nederland. En dat niet alleen. Dit wordt gedaan door mensen van SDO Werkt, waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken. Zo hebben zij mooi, duurzaam werk!

De SpeedComfort radiatorventilator

Nu je meer achtergrond weet over het bedrijf, wil je vast meer weten over de radiatorventilatoren zelf. We hebben de verschillende mogelijkheden en opties van de producten voor je op een rij gezet.

Sets van 1, 2 of 3 stuks

De Speedcomfort sets bestaan uit verschillende afmetingen! Bekijk hieronder de mogelijkheden.
speedcomfort-monoset

SpeedComfort Monoset

Deze bestaat uit 1 stuk en is geschikt voor radiatoren en convectoren van 50 tot 70 cm. In deze set zit:

– 1x SpeedComfort
– 1 Adapter 12V, snoerlengte 1.80m
– 1 externe thermostaatschakelaar met magneetbevestiging

 

speedcomfort-duoset

SpeedComfort Duoset

Deze bestaat uit 2 stuks en is geschikt voor radiatoren en convectoren van 75 tot 120 cm. In deze set zit:

– 2x SpeedComfort
– 1 Adapter 12V, snoerlengte 1.80m
– 1 externe thermostaatschakelaar met magneetbevestiging
– 1 koppelkabel van 30 cm

speedcomfort-trioset

SpeedComfort Trioset

Deze bestaat uit 3 stuks en is geschikt voor radiatoren en convectoren vanaf 120 cm. In deze set zit:

– 3x SpeedComfort
– 1 Adapter 12V, snoerlengte 1.80m
– 1 externe thermostaatschakelaar met magneetbevestiging
– 2 koppelkabels van 30 cm3

speedcomfort-uitbreidingsset

SpeedComfort Uitbreiding

Dit is een extra SpeedComfort, zonder voedingskabel of adapter. Deze is geschikt om toe te voegen aan een andere SpeedComfort set, wanneer je een extra lange radiator hebt. Deze set bestaat uit:

– 2x SpeedComfort
– 1 koppelkabel van 30 cm

Voor iedere radiator of convector mogelijk

De SpeedComfort radiatorventilatoren kunnen op bijna iedere radiator of convector worden aangesloten. Of je nu een standaard radiator hebt met twee of drie platen, of een smalle radiator met minder dan 7 cm ruimte ertussen.

SpeedComfort werkt met magneten. Je kunt deze voor iedere soort radiator zo plaatsen dat het voor ieder type geschikt is. Het is een kwestie van vastklikken en klaar. Bekijk hieronder de montage afbeeldingen om te zien hoe het bij iedere soort radiator of convector werkt. 

speedcomfort radiatorventilator - gewone ventilator

Standaard radiatoren

speedcomfort radiatorventilator - smalle radiator

Smalle radiatoren

speedcomfort radiatorventilator - enkele radiator

Enkele plaat radiatoren

speedcomfort radiatorventilator - convector

Convector of convectorput

Hoeveel SpeedComforts heb je nodig?

Je radiator is dus geschikt voor SpeedComforts én er zijn verschillende afmetingen beschikbaar. Maar hoeveel heb jij er dan precies nodig? Hiervoor kun je het onderstaande aanhouden:

Een SpeedComfort kan zo’n 30m3 lucht verplaatsen per stuk. Voor een kamer van 12 vierkante meter (met inhoud van 30m3) heb je dus aan één SpeedComfort voldoende.

Ga je een grotere ruimte verwarmen, zoals bijvoorbeeld een woonkamer? Dan kun je met een berekening van de inhoud erachter komen hoeveel radiatorventilatoren je nodig hebt.

Is je woonkamer 5 meter breed bij 8 meter lang en zo’n 3 meter hoog? Dan is de totale inhoud 120m3. Kies in dit geval voor een Trio set met uitbreidingsset of twee duo sets.

Bespaar tot 22%!

Je bespaart dus stookkosten met een radiatorventilator. Maar hoe precies? Dat leggen we hieronder aan je uit!

1. dubbel zo snel op temperatuur
Je kamer is 2x zo snel op temperatuur, dan zonder ventilatoren. Hierdoor kun je je slimme thermostaat dus een paar graden lager zetten om het nét zo aangenaam warm te hebben.

Radiatorfolie is verkrijgbaar bij de bouwmarkt en kun je middels (dubbelzijdig) tape op de muur plakken achter je radiator.

2. gelijkmatige verdeling van warmte
Je kamer is 2x zo snel op temperatuur, dan zonder ventilatoren. Hierdoor kun je je slimme thermostaat dus een paar graden lager zetten om het nét zo aangenaam warm te hebben.

3. verlaag de temperatuur van je ketel
Dankzij de radiatorventilatoren kan de temperatuur van je CV ketel verlaagd worden naar zo’n 60 graden. Normaliter staat een CV ketel ingesteld op 80 graden. Maar danzij de ventilatoren hoeft je radiator minder hard te werken, dus kan je CV ketel ook zuiniger werken!

4. amper stroomverbruik
De SpeedComfort ventilatoren verbruiken slechts heel weinig energie. Zo gebruiken deze jaarlijks nog minder van €0,32 aan stroomkosten per element.

Onze eerlijke ervaring met de SpeedComfort Radiatorventilator

Maar wat is onze eigen ervaring met de SpeedComforts? Ons koophuis is een jaren 30 woning met een matige isolatie. We hebben afgelopen jaar overal nieuw dubbel glas in laten zetten, er zitten langs alle deuren en ramen tocht strips en we hebben overal radiator folie achter onze radiatoren geplakt. Na zelf een beetje rondgekeken te hebben op internet en wat verschillende aanbieders te hebben vergeleken zijn we zelf uitgekomen bij de SpeedComfort radiatorventilator als volgende besparing!

Hoeveel stuks hebben wij aangeschaft?

Onze woonkamer is relatief smal en klein, met een inhoud van zo’n 65m3.
Dus hebben we gekozen voor een Duo set om mee te beginnen. We hebben bewust gekozen om eerst in de woonkamer radiator ventilatoren te plaatsen. Als dit zou bevallen plaatsen we deze ook in andere ruimtes in huis.

Bestellen en verzending

Er zijn verschillende verkooppunten voor de SpeedComfort producten. Omdat we nog een andere bestelling voor in huis moesten doen via Bol.com, hebben we de order hier geplaatst. De verzending was waanzinnig snel. Zoals beloofd via de Bol.com pagina hadden we de SpeedComfort ventilatoren al de volgende dag in huis. We konden dus direct aan de slag!

Montage: binnen 10 minuten klaar

Zoals we online al konden zien, zou de montage gemakkelijk zijn. En dat was ook zeker zo. Ik denk dat we in totaal zo’n 10 minuten bezig waren met het uitpakken en installeren van de radiator ventilatoren! Wij hebben zelf een ‘normale’ radiator met 3 platen. We konden dus heel gemakkelijk de Speedcomfort onder onze verwarming plaatsen en met de magneten vastzetten. We hebben een stopcontact in de buurt zitten, dus de kabel kon achter het gordijn langs naar het stroompunt lopen. Deze hebben we netjes weggewerkt tegen onze witte plint, zodat je deze amper ziet. Stekker erin en klaar is kees.

Direct een verschil voelbaar!

Een kind kan de was doen. Zowel met het aansluiten van de ventilatoren als het gebruik. Want er was niets meer wat we hoefden te doen. Behalve natuurlijk het uittesten ervan! We hebben hem in de avond geinstalleerd, dus we konden de volgende ochtend direct het resultaat ervaren.

In de nacht staat onze thermostaat standaard op 15 graden. Normaliter hebben gaat onze slimme thermostaat automatisch aan rond 08:00 op 19 graden. Dit keer hebben we hem handmatig even ingesteld op 17 graden om de warmte te ervaren. Onze woonkamer is richting de gang afgesloten met een tussendeur. Deze is ‘s nachts en in de vroege ochtend dicht, dus de warmte kan hier niet of nauwelijks ontsnappen wanneer de verwarming aan het stoken is.

En zonder overdrijven kan ik zeggen dat we het verschil echt direct hebben gemerkt! We kwamen rond 08:30 beneden en het voelde ontzettend aangenaam. De ingestelde temperatuur van 17 graden was bereikt, maar het voelde al veel warmer aan dan 17 graden. We lieten het dus maar staan en ik kreeg het ook later niet koud. En dat, terwijl ik deze dag in onze woonkamer thuis aan het werk was. Ontzettend fijn.

Wat vonden we van het geluid?

Voor het aanschaffen van de SpeedComforts hebben we verschillende reviews bekeken in verband met het geluid. Sommigen ervaren het als storend, waar anderen beamen dat het echt fluisterstil is. Gezien zowel ik als mijn partner redelijk gevoelig zijn voor geluid was dit even spannend. Maar ik moet zeggen dat wij dit beiden totaal niet storend vinden. Wanneer het compleet stil is in huis, kun je de radiator ventilatoren horen. Maar na enkele minuten is dit geluid al gewend en hoor je het eigenlijk niet meer. En zeker niet wanneer de radio, tv of platenspeler aan staat.

Conclusie: werkt de SpeedComfort Radiatorventilator?

Al met al kun je vast al opmaken uit deze review dat wij ontzettend tevreden zijn over de radiator ventilatoren! Zowel het gemak van uitkiezen, verzenden en installeren als de werking ervan hebben we positief ervaren! We hebben de thermostaat nu standaard wat lager staan, dus dat zal zeker wat schelen op de energierekening.

De SpeedComforts hangen nu ongeveer 4 weken en we zijn echt ontzettend blij met onze aankoop. Het is dan ook het eerste wat ik aanraad bij vrienden en familie als het gesprek weer eens gaat over de hoge prijzen van nu!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.