Mobiele zonnepanelen kopen? De beste van 2024!

Met zonnepanelen kun je je eigen duurzame en groene energie opwekken. Je laat je wasmachine niet draaien op stroom van je leverancier, maar van de stroom die je op dit moment opwekt via de zon op je dak. En zo bespaar je honderden euro’s per jaar op je energierekening. Maar zonnepanelen zijn niet alleen handig voor je koopwoning, maar ook als je op reis bent heeft het opwekken van zonne-energie veel voordelen. Dit doe je met behulp van mobiele zonnepanelen.

In dit artikel vind je de beste 3 mobiele zonnepanelen van 2024. We geven je alle ins en outs over draagbare zonnepanelen. De voordelen en nadelen hiervan en waar je op moet letten bij het aanschaffen van mobiele zonnepanelen. Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Stel ze hieronder of bekijk de meest gestelde vragen onderaan dit artikel.

mobiele zonnepanelen - maakjehuisgroen.nl

De beste mobiele zonnepanelen van 2024

Bij het doen van onderzoek en onze zoektocht naar de beste mobiele zonnepanelen hebben we gelet op een aantal zaken. Zo kijken we altijd naar de beste prijs/kwaliteit verhouding, de populariteit en natuurlijk wat eerdere kopers ervan vinden. Zo kunnen we met volle overtuiging zeggen dat we de beste opties voor je op een rij hebben gezet.

Hieronder vind je de beste van 2024! Verderop in het artikel gaan we dieper in op onze persoonlijke favorieten.

3x beste mobiele zonnepanelen: onze aanraders uitgelicht

Van bovenstaande lijst lichten we graag onze 3 favoriete mobiele zonnepanelen uit. Deze zijn gekozen op basis van looks, gebruiksgemak en de reviews van anderen. Zo weet je zeker dat je geen miskoop zult doen, bij het aanschaffen van deze draagbare zonnepanelen.

Aanrader beste mobiele zonnepaneel #1

mobiele zonnepanelen - maakjehuisgroen.nl

Functies 
Hieronder vind je een opsomming van de functies waarover dit mobiele zonnepaneel:
– Opvouwbaar
– Spatwaterdicht
– 30 watt
– Mono kirstallijn zonnecellen
– 1.1 kg lichtgewicht
– Handige tas/etui

Reviews 
Lees hieronder enkele ervaringen van eerdere kopers en gebruikers.

RvddM
27 februari 2022
Lees verder
Geweldig apparaat! Koop een paar powerbanks en je kan deze gemakkelijk opladen aan dit apparaat. Op deze manier kan je ieder apparaat wat oplaadbaar is middels powerbanks opladen. Ook oplaadbare led-lampen. Echt een aanwinst! Werkt echt goed.
Vata8
20 juli 2022
Lees verder
Het paneel is makkelijk op te vouwen, waardoor de panelen worden beschermd en is hij handig om mee te nemen. 30 Watt geeft genoeg opbrengt om (kop) telefoon, i-pad,, tandenborstel op te laden. Laatsnoertjes bewaar je bij de 2 usb poorten in dichtritsbare vak. Ik gebruik hem nu thuis.
Vorige
Volgende

Aanrader beste mobiele zonnepaneel #2

mobiele zonnepanelen - maakjehuisgroen.nl

Functies 
Hieronder vind je een opsomming van de functies waarover dit mobiele zonnepaneel:
– Opvouwbaar
– Spatwaterdicht
– 20 watt
– Mono kirstallijn zonnecellen
– 1 kg lichtgewicht
– Past in rugzak
– USB poort + 8mm poort
– Verstelbare standaard
– Handige tas/etui

Reviews 
Lees hieronder enkele ervaringen van eerdere kopers en gebruikers.

GerardbijBol
20 augustus 2022
Lees verder
Sterk genoeg om je Yeti snel op te laden. Klein genoeg om hem normaal mee te kunnen nemen.

Aanrader beste mobiele zonnepaneel #3

mobiele zonnepanelen - maakjehuisgroen.nl

Functies
Hieronder vind je een opsomming van de functies waarover dit mobiele zonnepaneel:
– Opvouwbaar
– Spatwaterdicht
– 21 watt
– 1 kg lichtgewicht
– Past in rugzak
– Incl. Micro-USB naar USB
– Verstelbare standaard
– Handige tas/etui

Reviews
Lees hieronder enkele ervaringen van eerdere kopers en gebruikers.

Dheeu283\229
23 mei 2020
Lees verder
De Xtorm AP275 werkt uitstekend, ook bij weinig zonlicht. Het zonnepaneel kan zelfs mijn SNES classic mini direct van stroom voorzien zonder extra batterij. Ik heb het paneel bij solar power supply gekocht, de verpakking was goed verzegeld. Ik ga het gebruiken voor vakanties, stroomuitval en meer, heel handig! Het display geeft 0.0 weer (ook bij zonlicht) totdat je er iets op aansluit, dat is normaal.
Noordhofjes
22 juni 2022
Lees verder
Product werkt prima ook bij weinig zonlicht Hij laad zonder problemen mijn iPhone en Xtorm Powerbank op en ook gelijktijdig. Het paneel is licht in gewicht, neemt weinig ruimte in en is dus uitstekend geschikt voor mijn fietsvakantie. Met het paneel en de Powerbank hoef ik me geen zorgen te maken zonder stroom te zitten. De levering was zeer snel en goed verpakt.
Vorige
Volgende

Wat zijn mobiele zonnepanelen?

Mobiele zonnepanelen zijn zonnepanelen die je gemakkelijk kunt verplaatsen en dus kunt meenemen op reis. Normale zonnepanelen liggen vast op het dak van je woning en zijn middels kabels verbonden met een omvormer en je meterkast. Deze kun je niet zo 123 verplaatsen en zijn bedoeld om langdurig gebruik van te maken. Mobiele zonnepanelen hoeven niet aangesloten te worden op het elektriciteitsnet, maar hebben vaak een ingebouwde accu. Hier wordt de opgewekte zonne-energie in opgeslagen en kan op ieder gewenst moment gebruikt worden. Dit maakt mobiele zonnepanelen handig voor verschillende doeleinden.

Zo kun je deze plaatsen op het dak van je huurwoning, waar je vaak geen vaste zonnepanelen mag of kan plaatsen. Al zul je daar sneller kiezen voor zonnepanelen met stekker. Maar een mobiel zonnepaneel vooral een oplossing voor op reis. Zo zijn deze vaak licht van gewicht en inklapbaar waardoor je deze gemakkelijk kunt plaatsen in je tuin of mee kunt nemen op de camping wanneer je gaat kamperen. Of wat denk je van een bootvakantie, waar je dagenlang op zee rondvaart. Hier kun je geen zonnepaneel aansluiten op het elektriciteitsnet, dus is een mobiel zonnepaneel de perfecte oplossing.

Hoe werken mobiele zonnepanelen?

Afhankelijk van de uitvoering en het wattage van het mobiele zonnepaneel is deze uitgevoerd met of zonder accu. De meeste mobiele zonnepanelen modellen hebben geen accu, maar kunnen kleine apparaten zoals een telefoon, iPad, laptop of powerbank direct opladen wanneer deze in de zon staat. Heel handig wanneer je deze bij hebt op vakantie met camper, tent, als backpacker of op een boot. Je hebt dus geen stekker nodig om deze te laten werken. Je sluit je apparaten vaak direct aan op het mobiele zonnepaneel.

Je haalt de beste resultaten uit je zonnepaneel door deze in het directe zonlicht te plaatsen, maar vaak werken ze ook al voldoende bij indirect zonlicht. Let hierbij wel op dat je hem in de beste hoek in het zonlicht te plaatsen, zodat hij het langst zon en licht vangt. Afhankelijk van de sterkte van het (zon)licht en de sterkte van het mobiele zonnepaneel, zijn je apparaten binnen slechts enkele uren opgeladen.

Wat is de opbrengst van mobiele zonnepanelen?

Het rendement van mobiele zonnepanelen is behoorlijk lager dan een regulier zonnepaneel op het dak van je woning. Dit komt omdat het oppervlak kleiner is, de kwaliteit van de zonnecellen iets minder sterk zijn en omdat draagbare zonnepanelen natuurlijk sneller kunnen beschadigen wanneer je er niet voorzichtig mee omgaat. Ook zorgt de accu in de mobiele zonnepanelen ervoor dat deze na verloop van tijd vol zitten en niet meer nieuwe energie kunnen opwekken. In tegenstelling tot vaste zonnepanelen die onbeperkt zonne-energie kunnen opwekken omdat dit wordt teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. Toch doen mobiele zonnepanelen precies wat ze moeten doen: ze wekken voldoende zonne-energie op om jouw mobiele apparaten op reis te voorzien van groene, duurzame stroom.

mobiele zonnepanelen - maakjehuisgroen.nl

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van mobiele zonnepanelen?

Mocht je na het lezen van bovenstaande informatie en de voorgestelde modellen toch nog twijfelen over een mobiel zonnepaneel, let dan op onderstaande punten bij het aanschaffen. Zo weet je zeker dat je geen miskoop zult doen en ga je goed voorbereid het oriëntatieproces in.

1. Hoeveel wattage heb je nodig?

Als je een mobiel zonnepaneel mee op reis wilt nemen, bedenk dan eerst goed waarvoor je deze nodig zult hebben. Ben je een digital nomad en onderweg aan het werken op bijvoorbeeld een laptop? Dan wil je waarschijnlijk een apparaat met een hoge wattage. Deze zorgt ervoor dat je apparaten sneller zijn opgeladen.

2. Hoeveel aansluitingen heb je nodig?

Heb je veel apparatuur mee op reis? Dan is het raadzaam om te kijken naar een mobiel zonnepaneel met meerdere aansluitingen. Ben je bijvoorbeeld natuurfotograaf en heb je verschillende apparaten als een camera, powerbank, batterijoplader en laptop bij je? Dan wil je meer dan een aansluiting om verschillende apparaten tegelijkertijd op te laden.

3. Het formaat zonnepaneel

Ben je op reis met een backpack of heb je een grote camper mee op vakantie? Kijk dan naar het formaat van de je mobiele zonnepaneel. Je hebt modellen die je zo plat kunt opvouwen dat ze makkelijk in een backpack of zelfs gewone rugzak passen!

4. De prijs

Er zijn verschillende mobiele zonnepanelen op de markt te vinden en voor ieder budget is wel een mobiele zonnepaneel beschikbaar. Toch moet je rekening houden met een minimale aanschafprijs van 85 euro.

5. Het gewicht

Net als het formaat, is ook het gewicht van belang wanneer je een mobiele zonnepaneel meeneemt op reis. Je wilt immers niet met een zwaargewicht sjouwen. Gelukkig zijn er al mobiele zonnepanelen te vinden van slechts 1 kilo. Dat is gemakkelijk meenemen.

Voordelen en nadelen van mobiele zonnepanelen

Mobiele zonnepanelen hebben zowel voordelen als nadelen. We hebben deze voor je op een rij gezet, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken of draagbare zonnepanelen iets voor jou zijn.

Voordelen mobiele zonnepanelen

– Het is een duurzame bron van energie en dus goed voor het milieu. Je bent dus goed bezig, ook onderweg!

– Je hebt overal stroom en bent niet afhankelijk van stroompunten op reis. Nooit meer op zoek naar een plek om je apparaten op te laden.

– Er zitten verschillende soorten aansluitingen op een mobiel zonnepaneel. Zo kun je ook diverse apparaten opladen.

– Ze zijn gemakkelijk te verplaatsen door het handige opvouwsysteem en handvatten

Nadelen mobiele zonnepanelen

– Ze zijn niet goedkoop, gemiddeld betaal je zo’n 100 euro tot 300 euro voor een draagbaar zonnepaneel.

– Je kunt er vooral kleinere apparaten mee opladen maar wekken niet voldoende stroom op voor bijvoorbeeld een koelkast of televisie

Conclusie: zijn mobiele zonnepanelen het waard aan te schaffen?

Wij zijn er wel over uit. Op onze eerstvolgende vakantie gaat er zeker een mobiel zonnepaneel mee. We hebben voor nu het model Goal Zero Nomad aangeschaft en zijn zeer benieuwd naar de werking erop. Al vertrouwen we volledig op de goede reviews en de uitgebreide productinformatie waar we onze aankoop op hebben gebaseerd.

Bekijk hieronder nogmaals onze favoriete mobiele zonnepanelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.