Mobiele zonnepanelen kopen? De beste van 2024!
Met zonnepanelen kun je je eigen duurzame en groene energie opwekken. Je laat je wasmachine niet draaien op stroom van je leverancier, maar van de stroom die je op dit moment opwekt via de zon op je dak. En zo bespaar je honderden euro’s per jaar op je energierekening. Maar zonnepanelen zijn niet alleen handig voor je koopwoning, maar ook als je op reis bent heeft het opwekken van zonne-energie veel voordelen. Dit doe je met behulp van mobiele zonnepanelen.
In dit artikel vind je de beste 3 mobiele zonnepanelen van 2024. We geven je alle ins en outs over draagbare zonnepanelen. De voordelen en nadelen hiervan en waar je op moet letten bij het aanschaffen van mobiele zonnepanelen. Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Stel ze hieronder of bekijk de meest gestelde vragen onderaan dit artikel.
De beste mobiele zonnepanelen van 2024
Bij het doen van onderzoek en onze zoektocht naar de beste mobiele zonnepanelen hebben we gelet op een aantal zaken. Zo kijken we altijd naar de beste prijs/kwaliteit verhouding, de populariteit en natuurlijk wat eerdere kopers ervan vinden. Zo kunnen we met volle overtuiging zeggen dat we de beste opties voor je op een rij hebben gezet.
Hieronder vind je de beste van 2024! Verderop in het artikel gaan we dieper in op onze persoonlijke favorieten.
Verkrijgbaar bij
Verkrijgbaar bij
Verkrijgbaar bij
Verkrijgbaar bij
3x beste mobiele zonnepanelen: onze aanraders uitgelicht
Aanrader beste mobiele zonnepaneel #1
Verkrijgbaar bij
Functies
Hieronder vind je een opsomming van de functies waarover dit mobiele zonnepaneel:
– Opvouwbaar
– Spatwaterdicht
– 30 watt
– Mono kirstallijn zonnecellen
– 1.1 kg lichtgewicht
– Handige tas/etui
Reviews
Lees hieronder enkele ervaringen van eerdere kopers en gebruikers.
Aanrader beste mobiele zonnepaneel #2
Verkrijgbaar bij
Functies
Hieronder vind je een opsomming van de functies waarover dit mobiele zonnepaneel:
– Opvouwbaar
– Spatwaterdicht
– 20 watt
– Mono kirstallijn zonnecellen
– 1 kg lichtgewicht
– Past in rugzak
– USB poort + 8mm poort
– Verstelbare standaard
– Handige tas/etui
Reviews
Lees hieronder enkele ervaringen van eerdere kopers en gebruikers.
Aanrader beste mobiele zonnepaneel #3
Verkrijgbaar bij
Functies
Hieronder vind je een opsomming van de functies waarover dit mobiele zonnepaneel:
– Opvouwbaar
– Spatwaterdicht
– 21 watt
– 1 kg lichtgewicht
– Past in rugzak
– Incl. Micro-USB naar USB
– Verstelbare standaard
– Handige tas/etui
Reviews
Lees hieronder enkele ervaringen van eerdere kopers en gebruikers.
Wat zijn mobiele zonnepanelen?
Mobiele zonnepanelen zijn zonnepanelen die je gemakkelijk kunt verplaatsen en dus kunt meenemen op reis. Normale zonnepanelen liggen vast op het dak van je woning en zijn middels kabels verbonden met een omvormer en je meterkast. Deze kun je niet zo 123 verplaatsen en zijn bedoeld om langdurig gebruik van te maken. Mobiele zonnepanelen hoeven niet aangesloten te worden op het elektriciteitsnet, maar hebben vaak een ingebouwde accu. Hier wordt de opgewekte zonne-energie in opgeslagen en kan op ieder gewenst moment gebruikt worden. Dit maakt mobiele zonnepanelen handig voor verschillende doeleinden.
Zo kun je deze plaatsen op het dak van je huurwoning, waar je vaak geen vaste zonnepanelen mag of kan plaatsen. Al zul je daar sneller kiezen voor zonnepanelen met stekker. Maar een mobiel zonnepaneel vooral een oplossing voor op reis. Zo zijn deze vaak licht van gewicht en inklapbaar waardoor je deze gemakkelijk kunt plaatsen in je tuin of mee kunt nemen op de camping wanneer je gaat kamperen. Of wat denk je van een bootvakantie, waar je dagenlang op zee rondvaart. Hier kun je geen zonnepaneel aansluiten op het elektriciteitsnet, dus is een mobiel zonnepaneel de perfecte oplossing.
Hoe werken mobiele zonnepanelen?
Afhankelijk van de uitvoering en het wattage van het mobiele zonnepaneel is deze uitgevoerd met of zonder accu. De meeste mobiele zonnepanelen modellen hebben geen accu, maar kunnen kleine apparaten zoals een telefoon, iPad, laptop of powerbank direct opladen wanneer deze in de zon staat. Heel handig wanneer je deze bij hebt op vakantie met camper, tent, als backpacker of op een boot. Je hebt dus geen stekker nodig om deze te laten werken. Je sluit je apparaten vaak direct aan op het mobiele zonnepaneel.
Je haalt de beste resultaten uit je zonnepaneel door deze in het directe zonlicht te plaatsen, maar vaak werken ze ook al voldoende bij indirect zonlicht. Let hierbij wel op dat je hem in de beste hoek in het zonlicht te plaatsen, zodat hij het langst zon en licht vangt. Afhankelijk van de sterkte van het (zon)licht en de sterkte van het mobiele zonnepaneel, zijn je apparaten binnen slechts enkele uren opgeladen.
Wat is de opbrengst van mobiele zonnepanelen?
Het rendement van mobiele zonnepanelen is behoorlijk lager dan een regulier zonnepaneel op het dak van je woning. Dit komt omdat het oppervlak kleiner is, de kwaliteit van de zonnecellen iets minder sterk zijn en omdat draagbare zonnepanelen natuurlijk sneller kunnen beschadigen wanneer je er niet voorzichtig mee omgaat. Ook zorgt de accu in de mobiele zonnepanelen ervoor dat deze na verloop van tijd vol zitten en niet meer nieuwe energie kunnen opwekken. In tegenstelling tot vaste zonnepanelen die onbeperkt zonne-energie kunnen opwekken omdat dit wordt teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. Toch doen mobiele zonnepanelen precies wat ze moeten doen: ze wekken voldoende zonne-energie op om jouw mobiele apparaten op reis te voorzien van groene, duurzame stroom.
Waar moet je op letten bij het aanschaffen van mobiele zonnepanelen?
1. Hoeveel wattage heb je nodig?
2. Hoeveel aansluitingen heb je nodig?
3. Het formaat zonnepaneel
4. De prijs
5. Het gewicht
Voordelen en nadelen van mobiele zonnepanelen
Voordelen mobiele zonnepanelen
– Het is een duurzame bron van energie en dus goed voor het milieu. Je bent dus goed bezig, ook onderweg!
– Je hebt overal stroom en bent niet afhankelijk van stroompunten op reis. Nooit meer op zoek naar een plek om je apparaten op te laden.
– Er zitten verschillende soorten aansluitingen op een mobiel zonnepaneel. Zo kun je ook diverse apparaten opladen.
– Ze zijn gemakkelijk te verplaatsen door het handige opvouwsysteem en handvatten
Nadelen mobiele zonnepanelen
– Ze zijn niet goedkoop, gemiddeld betaal je zo’n 100 euro tot 300 euro voor een draagbaar zonnepaneel.
– Je kunt er vooral kleinere apparaten mee opladen maar wekken niet voldoende stroom op voor bijvoorbeeld een koelkast of televisie
Conclusie: zijn mobiele zonnepanelen het waard aan te schaffen?
Wij zijn er wel over uit. Op onze eerstvolgende vakantie gaat er zeker een mobiel zonnepaneel mee. We hebben voor nu het model Goal Zero Nomad aangeschaft en zijn zeer benieuwd naar de werking erop. Al vertrouwen we volledig op de goede reviews en de uitgebreide productinformatie waar we onze aankoop op hebben gebaseerd.
Bekijk hieronder nogmaals onze favoriete mobiele zonnepanelen.
Verkrijgbaar bij
Verkrijgbaar bij
Verkrijgbaar bij
Verkrijgbaar bij