Coolblue Zonnepanelen

zijn deze jouw investering waard?

Als je op zoekt bent naar zonnepanelen kom je verschillende aanbieders tegen. Zeker nu de populariteit van zonnepanelen toeneemt komen er meer en meer zonnepanelen leveranciers bij. Een hiervan is het e-commercebedrijf Coolblue. Zij bieden sinds 2019 verschillende zonnepanelen en de installatie daarvan aan. 

Lees hier alle informatie over Coolblue zonnepanelen, de producten, service en installatie.

over Coolblue

Coolblue is in 1999 opgericht als studentenbedrijf door drie vrienden en is uitgegroeid tot een van de grootste e-commerce bedrijven in electronica en witgoed in Nederland. Coolblue heeft meer dan 20 fysieke winkels en zijn online actief in Nederland, België en Duitsland. Service, duurzaamheid en klantvriendelijkheid staat voorop. 

Sinds 2019 is Coolblue ook aanbieder van zonnepanelen. 

zonnepanelen met een glimlach

"Ontwerp, advies en installatie door echte Coolblue'ers met een glimlach."

Service met een glimlach. Dat is waar Coolblue voor staat. Maar welke diensten bieden zij aan omtrent Cooblue zonnepanelen? 

1. doe eerst een bespaar check

Met zonnepanelen kun je jaarlijks veel geld besparen. Met een huishouden van bijvoorbeeld 4 gezinsleden kan dit tot meer dan 1000 euro oplopen. Bij Coolblue kun je online een bespaarcheck doen. Hier zie je direct wat je jaarlijks kunt besparen en wat de verwachte kosten gaan zijn. 

2. adviesgesprek

Heb je de bespaarcheck gedaan? Dan kun je je gegevens achterlaten voor een adviesgesprek. Coolblue neemt contact op om de mogelijkheden van zonnepanelen te bespreken. Tijdens dit -nog steeds vrijblijvende- adviesgesprek maakt Coolblue een ontwerp van de zonnepanelen op je dak. Tijdens dit gesprek beantwoord de expert van Coolblue alle vragen over zonnepanelen die je nog hebt. 

3. offerte op maat

Tijdens de bespaarcheck kon kreeg je direct een indicatie van de te besparen jaarlijkse energiekosten. Nu tijdens het adviesgesprek je wensen en de mogelijkheden in kaart zijn gebracht, brengt Coolblue een offerte op maat. Hierin staat een gedetailleerd legplan, de lijst benodigde producten en de totaalprijs. Deze wordt samen met de Coolblue expert doorgesproken. 

4. telefonische intake

Wanneer je akkoord bent gegaan met de offerte kan het leukste deel beginnen. Namelijk het daadwerkelijk maken van een installatie afspraak. Tijdens de telefonische intake wordt het installatieplan stap voor stap doorgenomen. Denk hierbij aan het plannen van een installatiedatum en het bespreken van de kabelroute en meterkast. 

5. installatie

De dag van installatie is aangebroken. Coolblue zonnepanelen worden binnen 1 dag gelegd. De goed opgeleide coolblue installateurs plaatsen de panelen op het dak en maken de meterkast klaar. De eerste 5 dagen wordt de opbrengst gemonitord voor de optimale werking van de zonnepanelen. 

Uit welke Coolblue zonnepanelen kun je kiezen?

Wanneer je kiest voor Coolblue zonnepanelen, heb je keuze uit 3 producten. Dit is lekker overzichtelijk en er zit altijd iets voor je tussen. Alledrie de zonnepanelen hebben een hoge opbrengst aan Wattpiek. Deze zitten namelijk allen boven de 400 Wp per zonnepaneel. 

hoe kies je zonnepanelen?

Bij Coolblue heb je keuze uit 3 zonnepanelen. De Full Black, de White Backsheet en REC Alpha Pure. Maar hoe kies je uit welke het beste bij jou passen? Sommigen gaat voor esthetiek, omdat platte zwarte panelen beter passen bij de woning. De ander gaat voor meer vermogen van een White Backsheet. Gelukkig hoef je deze keuze niet geheel alleen te maken. Tijdens het adviesgesprek zal de expert van Coolblue aandachtig luisteren naar je wensen en een van de zonnepanelen voorstellen. 

coolblue zonnepanelen - full black

Full Black
400 Wp

korte terugverdientijd
lage prijs per wp
15 jaar productgarantie

coolblue zonnepanelen - white backsheet

White Backsheet
410 Wp

korte terugverdientijd
lage prijs per wp
15 jaar productgarantie

coolblue zonnepanelen - rec alpha pure

REC Alpha Pure
405 Wp

topkwaliteit
hoog vermogen
25 jaar productgarantie

Hoeveel kosten Coolblue Zonnepanelen?

Benieuwd naar de prijs van bovenstaande zonnepanelen van Coolblue? Deze prijzen staan online niet vermeld. Dit komt omdat deze prijzen afhangen van verschillende factoren en niet vastliggen. Denk hierbij aan:

– de grootte van je dak
– hoeveelheid zonnepanelen
– moeilijkheidsgraad van je dak

Bij het aanvragen van een offerte ontvang je een geheel op maat gemaakte prijsopgave. De prijzen zullen niet ver afwijken van het gemiddelde in de markt, zo’n 600 tot 800 euro per paneel. 

10 jaar garantie op je zonnepanelen.

Je Coolblue zonnepanelen en de installatie ervan hebben 10 jaar garantie. Alle zonnepanelen hebben minimaal 15 jaar product garantie, naast de 10 jaar installatiegarantie. 

Zonnepanelen geïnstalleerd door opgeleide vakmannen.

Coolblue staat bekend om de goede service en eigen bezorg- en montagedienst. Bij het toevoegen van zonnepanelen aan het portfolio is dit niet anders. Op de ‘Coolblue Suniversity’ worden de eigen installateurs opgeleid om zonnepanelen op daken te plaatsen. 

Waarom? Coolblue zag dat er weinig tot geen opleiding was voor het juist installeren van zonnepanelen. Tijdens de opleiding leren installateurs niet alleen veilig en vakkundig te werk te gaan. Ook leren zij alles over klantvriendelijkheid en hoe klanten te helpen. 

coolblue zonnepanelen installatie

Ervaringen van eerdere klanten

coolblue zonnepanelen ervaringen
coolblue zonnepanelen ervaringen
coolblue zonnepanelen ervaringen

Coolblue Zonnepanelen, de conclusie.

Na het lezen van de reviews, de mogelijkheden, de service en producten van Coolblue kunnen we niet anders concluderen dat de Coolblue Zonnepanelen er veelbelovend uit zien. Er zijn meer voordelen te vinden dan nadelen wat betreft Coolblue zonnepanelen.  

Voordelen van Coolblue Zonnepanelen

Na al bovenstaande geleerd te hebben over Coolblue Zonnepanelen hebben we de verschillende voordelen voor je op een rij gezet: 

Nadelen van Coolblue Zonnepanelen

Naast de voordelen hebben we ook de nadelen van Coolblue zonnepanelen voor je verzameld. Bekijk ze hier: 

* door de toenemende populariteit van zonnepanelen, heeft helaas iedere leverancier hier last van. 

hoeveel bespaar jij?

doe de coolblue check!

Benieuwd hoeveel jij precies kunt besparen met zonnepanelen? Doe de check op Coolblue en zie direct welk bedrag jij jaarlijks minder betaalt! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.